Loading

O nama

O nama

Šest decenija Auto centra Neša

Auto centar Neša jedan je od najdugovečnijih servisa automobila u Beogradu. Zastava je 1955. počela da proizvodi legendarnog Fiću, a 1961. i „Tristaća“ i tada automobilizam u glavnom gradu, posle 15 godina, ponovo hvata zalet . Skoro svi predratni servisi u međuvremenu su prestali sa radom i u Beogradu je nastala velika potražnja za serviserima i delovima. Servisi automobila bili su jedna od prvih samostalnih delatnosti u kojoj se mogla ostvariti kakva-takva zarada, te su serviseri mlađe generacije, stasale posle rata, počeli da otvaraju servise širom Beograda, od kojih mnogi, baš kao i Auto centar Neša, još uvek postoje. 

Auto centar Neša otvoren je 1960. godine u ulici Kneza Višeslava 59 na Vidikovcu, gde se i danas nalazi. Ova lokacija bila je idealna u ranim godinama razvoja automobiliza kao lokacija za servis, jer se nalazi u Košutnjaku, gde su se tradicionalno održavale auto trke i gde su mnogi beograđani dolazili da provozaju svoje ljubimce.

Osnivač servisa je Đorđe Dumkov, koji se 1957. godine u Beograd doselio iz Grčke. U početku, kao i većina drugih servisa, to je bila garaža sa najosnovnijim alatom, uz večitu borbu da se pokvareni deo mašinski obradi ili zameni ručno pravljenim rešenjem, jer su rezervni delovi bilo slabo dostupni, posebno za strana vozila. Do 1970. godine, Auto centar Neša izrastao je u jedan od najcenjenijih servisa u svom delu grada i počeo je da poprima moderan oblik. Druga generacja servisera iz porodice Dumkov na čelu sa Hristo Dumkovim, sinom osnivača, preuzima brigu o servisu 1979. godine, u vreme kada su ulicama Beograda vladali Citroeni i Mercedesi.

Premotajmo film još 18 godina unapred i dolazimo do 1997. godina kada Nebojša, unuk osnivača Đorđa preuzima porodični posao. Danas, još 20 godina kasnije, servis radi punom parom kao i uvek, a moderna tehnologija zanat je postepeno pretvorila u nauku, kojom može sa uspehom da se bave samo serviseri koji su posvetili ceo život ovom poslu, poput članova porodice Dumkov.

Problem sa automobilom? Tu smo da pomognemo!

Naš tim vam je na raspolaganju za sva pitanja i savete oko vašeg automobila.

Naši partneri